КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 30 юли 2023 г.

Авокадо с ядки, козе сирене и масло от козе мляко / Avocado with nuts, goat cheese and goat's milk butter /



НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 голамо авокадо

100  грама козе сирене 

1 с.л. с връх масло от козе мляко

1 щипка балканска чубрица

смлени семена микс - ленено семе, сусам, тиквено и слънчогледово семе

сок от 1/2 лимон

   За салатата : 1/2 краставица, 1 червена салата, 1 - 2 стръка зелен лук, 1 щипка сол, зехтин, сок от лимон или ябълков оцет на вкус ; 2 чери домати

         Смесете козето сирене с маслото от козе мляко и балканската чубрица.Пасирайте всичко в купа  и направете топки.Сложете да стегнат за 1 - 2 часа в хладилника.След изтичане на времето оваляйте топките в микса от семена.

    Почистете зеленчуците и ги измийте.Нарежете салатата на тънки ивички, добавете пълумесеци от краставица, ситно нарязан зелен лук, сол, зехтин и ябълков оцет.Разбъркайте салатата в купа и я поставете в плато като канапе.

    Срежете авокадото на две части по дължина, извадете костилката и поставете по 1 топка сирене във всяка половина на мястото на костилката.Поръсете авокадото с микса от семена.Сервирайте върху канапе от зелената салата украсена с половинки от чери домати.

          Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар