КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 22 юли 2023 г.

Печени патладжани с кромид лук и сумак / Roasted eggplants with onions and sumac /

 



      Патладжаните са често използван традиционен зеленчук в турската кухня.Те са много вкусни печени, както и приготвени с различни пълнежи.Използах пресен кромид и сумак за да гарнирам моите патладжани.Ето и рецептата :

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 кг. патладжани

2 глави кромид лук

сумак

олио

сол на вкус

    Измийте патладжаните и ги почистете от дръжките.Срежете всеки зеленчук на две по дължина и  леко с нож направете ивици по повърхността под форма на ромбчета.Посолете, набодете с вилица и поставете в тава с хартия за печене.Намажете повърхността на зеленчуците с мазнина и ги изпечете във фурната на 180 - 200 градуса за 20 - 30 минути.Използвах патладжани от дългите, които се пекат по - бързо, не се осоляват предварително и са много вкусни.

       Нарежете лука на тънки ивици, леко посолете и намачкайте с ръце.Оставете така да престои поне 1 час.Добавете сумак, олио и оцет на вкус.С този лук гарнирайте всеки патладжан и да Ви е сладко !








Няма коментари:

Публикуване на коментар