Патладжаните са често използван традиционен зеленчук в турската кухня.Те са много вкусни печени, както и приготвени с различни пълнежи.Използах пресен кромид и сумак за да гарнирам моите патладжани.Ето и рецептата :
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. патладжани
2 глави кромид лук
сумак
олио
сол на вкус
Измийте патладжаните и ги почистете от дръжките.Срежете всеки зеленчук на две по дължина и леко с нож направете ивици по повърхността под форма на ромбчета.Посолете, набодете с вилица и поставете в тава с хартия за печене.Намажете повърхността на зеленчуците с мазнина и ги изпечете във фурната на 180 - 200 градуса за 20 - 30 минути.Използвах патладжани от дългите, които се пекат по - бързо, не се осоляват предварително и са много вкусни.
Нарежете лука на тънки ивици, леко посолете и намачкайте с ръце.Оставете така да престои поне 1 час.Добавете сумак, олио и оцет на вкус.С този лук гарнирайте всеки патладжан и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар