КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 24 юли 2023 г.

Варена ципура върху канапе от зеленчуци / Boiled sea bream on a bed of vegetables /

 


          Тази рецепта може да се приготви със зеленчуци по избор - картифи, моркови, корен целина, шайби кромид лук, шайби домати или каквото на Вас Ви харесва.В случая за канапе използвах стръкове от копър с корените и моркови , нарязани надлъжно на ленти.Важно е рибата да се вари на тих огън за да запази целостта си и придобие чудесен вкус.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

ципура

морков

стръкове от копър с корените

сол

За гарниране : кисели краставички

        Почистете хубаво и измийте рибата.Осолете я обилно отвътре и отвън и я оставете да престои така  20 минути.Отново измийте хубаво под течаща вода.

  Измийте и почистете моркова и го нарежете на ленти по дължина.Копърът също почистете и измийте.

     В тенджера с дебело дъно поставете лентите от морков.Трябва да покрият цялото дъно.Отгоре поставете стръковете копър, а върху тях рибата.Залейте с 1 ч.ч. вода и поставете на котлона да заври.Намелете огъня до минимум малко преди да заври рибата и варете 20 - 25 минути.

    Сервирайте внимателно като гарнирате с розички от кисели краставички.Аз ги направих с острилка за зеленчуци, която приятелка ми подари от Турция.Но могат и ръчно да се направят с нож.Започнете да белите киселата краставичка от единия край така,че да се образува непрекъсната лента.Навийте лентата до образуване на цвете.

            Приятен апетит !




Няма коментари:

Публикуване на коментар