КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 28 юли 2023 г.

Козе сирене с пресен риган, сушени домати и масло от козе мляко / Goat cheese with fresh oregano, dried tomatoes and goat's milk butter /

 



    Не бях виждала до сега да продават масло от козе мляко.Това, което закупих е гръцко с чудесен мек вкус подобен на суроватка.Реших да направя билково сирене с риган и масло от козе мляко, защото сиренето , което закупих беше солено.Добавих и малко сушени домати.Получи се прекрасна разядка за лятна салата.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

200 грама козе сирене

1 с.л. с връх масло от козе мляко

2 - 3 сушени доматчета

малко пресен риган

3 чери доматчета за декорация

     Най - напред измийте чери доматчетата и ригана и ги оставете настрана.С вилица натрошете козето сирене, добавете маслото и хубаво разбъркайте.Много ситно нарежете ригана и го добавете.Към тази смес добавете нарязани на ситно сушени доматчета.Разбъркайте хубаво, сервирайте в плато.Украсата е по желание - аз използвах цели чери доматчета.

              Приятен апетит !











Няма коментари:

Публикуване на коментар