КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 22 юли 2023 г.

Ципура в лозов лист с гарнитура от тиквички / Sea bream in a vine leaf with zucchini garnish /

 


   Една идея за риба ципура обвита в лозови листа и гарнирана с тиквички.Лесна за изпълнение рецепта.Рибата се пече без добавка на мазнина.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :   

ципура 

лозови листа

сол

За гарнитане : 4 - 5 малки жълти тиквички,1 тъмно - зелена тиквичка, олио, вода

     Почистете тиквичките в двата края и без да ги белите нарежете на кръгчета.Задушете в мазнина и малко вода на умерен огън.Оставете да изстинат.

    Почистете рибата, хубаво осолете отвътре и отвън за 20 минути.След това измийте под течаща вода.Обвийте в лозови листа и завържете с конец.Поставете върху хартия за печене и печете във фурната 30 - 40 монути.

    Сервирайте рибата топла гарнирана с тиквички.

    Приятен апетит !





Няма коментари:

Публикуване на коментар