Тази вкусна и красива разядка от грузинската кухня видях в канала " Вкусно у Вали ".Реших веднага да я направя.Много ми хареса.Приготвя се с орехи и различни варени зеленчуци - зелен или жълт фасул, червено цвекло , зеле, спанак като основа.Съотношението зеленчук : орехи е 3:1.Не използвах пресен кориандър , защото нямах.Не ми допада миризмата му.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
600 грама жълт фасул
200 грама орехи
1 глава кромид лук / 100 грама /
5 - 6 склидки чесън
1/2 ч.л. смлян кориандър
1/2 ч.л. лют червен пипер
сол
пресен магданоз - малка връзка
пресен кориандър - 2 - 3 стръка
2 с.л. оцет
нар, орехови цели ядки,
за сервирането
Първоначално почистваме фасула в двата края, измиване го и го нарязваме.Варим в подсолена вода за 20 - 30 минути.
Приготвяме пастата като смиламе орехите, лука, чесъна и сухите подправки.Към тази паста добавяме фасула и смиламе.
Разядката се сервира с цели ядки орехи и зрънца нар.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар