КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 юли 2023 г.

Пхали или разядка със зелен / жълт / фасул, орехи и кориандър / Pali or appetizer with green / yellow / beans, walnuts and coriander /

  



   Тази вкусна и красива разядка от грузинската кухня видях в канала " Вкусно у Вали ".Реших веднага да я направя.Много ми хареса.Приготвя се с орехи и различни варени зеленчуци - зелен или жълт фасул, червено цвекло , зеле, спанак като основа.Съотношението зеленчук : орехи е 3:1.Не използвах пресен кориандър , защото нямах.Не ми допада миризмата му.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

600 грама жълт фасул

200 грама орехи

1 глава кромид лук / 100 грама /

5 - 6 склидки чесън

1/2 ч.л. смлян кориандър

1/2 ч.л. лют червен пипер

сол

пресен магданоз - малка връзка

пресен кориандър - 2 - 3 стръка

2 с.л. оцет

нар, орехови цели ядки, 

 за сервирането

   Първоначално почистваме фасула в двата края, измиване го и го нарязваме.Варим в подсолена вода за 20 - 30 минути.

   Приготвяме пастата като смиламе орехите, лука, чесъна и сухите подправки.Към тази паста добавяме фасула и смиламе.

    Разядката се сервира с цели ядки орехи и зрънца нар.

     Приятен апетит !






Няма коментари:

Публикуване на коментар