Тази сьомга направих на пара с пресни билки и сос Авголемоно, който много обичам.Гарнирах със салата от зеленолистни и пресни домати.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
пресни котлети от сьомга по около 200 грама всяко според броя на порциите
пресни билки - риган, босилек, гръцки джоджен / мента /
сол
хартия за печене
За соса Авголемоно : равни части лимонов сок и зехтин
За салатата : готов микс зеленолистни, домати, копър, зехтин, ябълков оцет, сол
Измийте котлетите от сьомга внимателно и ги поставете в тенджера за варене на пара върху хартия за печене.Варете на пара докато рибата промени цвета си и побелее.Внимателно прехвърлете с помощта на хартията за печене в плато за сервиране.Посолете и добавете пресни билки - листа от гръцка мента / джоджен / и италиански босилек и стръкчета пресен риган.
Пригответе соса от равни части зехтин и лимонов сок / добре разбити / към рибата.Сервирайте с прясна салата и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар