КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 26 март 2015 г.

Как да направим сами гладуване със сокове или зелени смутита / How to make yourself fasting with juices or green smoothies /

   Поводът да напиша тази публикация са множеството по - леки или по - тежки заболявания, които хората се опитват да лекуват с различни химични лекарства.Възприемам тялото като градина, която всеки трябва да почиства и прекопава сам, за да изглежда градината му приветлива, чиста и красива.Затова смятам, че всеки сам е отговорен за своето здраве.Много хора днес ми задават въпроса как могат да преодолеят тежки възпаления, силни болки и т.н.? Отговорът е пречистване на организма и то много предпазливо и фино, за да могат да се задействат всички защитни сили.Лекарят може да даде определени насоки с цел подобряване на един или друг здравословен проблем, но болният е този, който взема в свои ръце всичко и преминава към действия.
  Считам, че дивите растения, особено зеленолистните както и всички зелени култивирани растения са една супер - храна, която при редовно приемане може да блокира всяка болка.Хлорофилът в зеленолистните е един много добър антиоксидант, блокира възпалението и успокоява болката.В съчетание с различни плодове зеленината може да се приема успешно от всеки, и то в големи количества.Дивите плодове са също една безплатна супер - храна, която е безценна.
  Зелените смутита се приготвят бързо, лесно и са много вкусни и питателни.Приемът на 1 - 2 литра зелено смути дневно, без никаква друга храна за определен период от време - 5 -10 - 20 дни ще осигури едно чудесно прочистване на всички органи.А редовната употреба на смути всекидневно, дори веднъж ще ни предпази от много заболявания.
  Соколечението е също една чудесна алтернатива за тези, които желаят да направят прочистване на организма си в една по - олекотена форма.Соковете се правят от зеленчуци, в различни комбинации, изпиват се веднага без добавка на сол или мазнина.Приетият сок е в количество 1 - 2 литра дневно.Зеленчуците трябва да са пресни, сокът да се направи в домашна сокоизтисквачка.Не се препоръчва закупуване на сокове в кутии - плодови или плодово - зеленчукови, както и пастьоризирани сокове в стъклена или пластмасова бутилка.Всички зеленчуци снабдяват организма с необходимите микроелементи, минерални соли и витамини.За прочистване могат да се използват също и различни плодови сокове, особено при тежко болни.За тях важат същите правила както при зеленчуковите сокове т. е. пресни и сурови.Всички плодове прочистват много фино лигавиците на всички органи и спомагат за отделяне на отпадъците.А в чистия организъм не могат да съществуват болестотворни бактерии.Най - бързият начин да прочистим организма си е гладуването на вода, но то има някои противопоказания, не може да се приложи за всички тежко болни по ред причини / съпътстващи заболявания, силна отпадналост , зависи също каква е възрастта на болния и т.н. /. Приготвянето на пресни сокове и зелени смутита може да се направи във всяко семейство, необходими са само блендер и сокоизтисквачка.И това трябва да става като от малки децата се приучават да приемат сокове, зелени смутита, плодови кремове с или без добавка на ядково мляко или мляко от кълнове.Така ,че вземете решение и действайте ! Не е толкова трудно стига само човек да има желание.



7 коментара:

  1. Чета те с удоволствие Ели, защото всеки път намирам нещо наистина полезно, благодаря!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Отново полезна публикация и много добре обяснена. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, Кате,
      информацията е съвсем информативна в тази публикация.Има подробности за определените видове сокове или зеленина, които трябва да се приемат при определен тип заболяване.Но при всички случаи соколечението или приемането на зелени смутита няма да навреди.Радвам се , че мога да напиша и покажа чрез публикуваните от мен рецепти нещо полезно и практично.
      Поздрави !

      Изтриване
  3. И аз много ти се радвам. Не веднъж съм казвала, че досега не ми се е налагало явно и не съм много фен на така нареченото здравословно хранене. Но ти успя да ме заинтригуваш и взе да ми става интересно, Ели! И аз благодаря, е, докато се реша да изпълня може и да мине време, но важно, че малко си пренастройвам мисленето!

    ОтговорИзтриване
  4. Веси,
    всеки трябва най - напред да промени мисленето си.В нашата стара българска кухня има много рецепти с позабравени продукти.Например яхния с листа от бакла.Знам я от баба ми, а тя от нейната баба.Тук в България не е разпространено суровоядството и лекуването с природни средства.Но в САЩ и Канада , където имам приятели това е нещо естествено , затова там е рядкост изписването на антибиотици.Набляга се на храненето и естествените защитни сили на организма.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  5. Елена, питаше ме за глухарчето. В прясно състояние има прочистващи свойства за жлъчката и е много полезно за диабетиците.
    Не съм правила никога прочистващи диети със сокове.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Знам за свойствата на дивото глухарче.Интересуваше ме това растение хорта, което се продава в Гърция по пазарите.Относно прочистването със сокове - не е толкова трудно, това е по - олекотен режим.Дори е приятно, когато се прави за няколко дни.
      Поздрави !

      Изтриване