КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 23 март 2015 г.

Салата и крем - супа с грудки от гулия / Salad and cream - soup with tubers of yams /





   Грудката на гулията с успех може да се използва в различни диетични режими.Тя е вкусна както сурова, така и топлинно обработена.Но на мен лично повече ми харесва в суров вид.
Тези, които употребяват и топлинно обработена храна като част от диетата си могат да използват гулията в крем - супи.Тя е задължителна в менюто на диабетно болни.Не съдържа нишесте и за разлика от картофите има много по - големи възможности за приложение.
ЗА  КРЕМ - СУПАТА  СА  НЕОБХОДИМИ : няколко измити и почистени грудки от гулия, парче целина, 1 картоф, парче морков,1 глава лук, зехтин, лимонов сок, по желание щипка хималайска сол.
    Всички зеленчуци се почистват, нарязват и поставят в тенджера.Заливат се с вода и се варят на умерен огън до готовност.След като омекнат и са готови се прехвърлят в блендера и се пасират.Супата се овкусява  с лимоновия сок и залива със струйка зехтин.По желание се прибавя и щипка хималайска сол.
   Приятен апетит !










ЗА  САЛАТАТА СА  НЕОБХОДИМИ : червено цвекло, моркови, ябълки, гулия и брюкселско зеле.За овкусяване зехтин и лимонов сок, по желание щипка хималайска сол.
Всички кореноплодни зеленчуци се почистват, измиват и настъргват на най - ситното ренде.Ябълката се обелва и настъргва последна.Всичко се овкусява с лимонов сок, зехтин и хималайска сол и се разбърква.Поставя се в чиния и се притиска и заглажда с лъжица.Отгоре се поставят измити, почистени и разрязани на две брюкселски зелчета.
   Да ви е сладко !














2 коментара:

  1. Здравей,Ели!Имам нужда от рецепта за туршия от гулия и се надявам да ми помогнеш с рецепта.Спокойна вечер и прекрасни почивни дни ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей Теди,
      в този блог в раздел Натурална туршия от азбучния показалец има рецепта за туршия от грудките на гулия.За улеснение посочвам и публикацията -

      Сурова натурална туршия от грудките на гулията / Raw natural pickles from the tubers of Jerusalem artichoke /
      Надявам се да я приготвиш и да ти хареса.
      Поздрави и лека седмица !

      Изтриване