КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 29 март 2015 г.

Крем - сирене от бадемови ядки - натурално / Cream - cheese, almond nuts - natural /


  
   Крем - сирене можем да приготвим от различни видове ядки.Днешното ми предложение е за крем - сирене от бадеми.Бадемите са едни от най - вкусните и лесно - усвоими ядки.Те могат да се обелят или да се използват небелени.Но аз винаги предпочитем ядките в тяхната цялост и не ги беля.
ЗА  ТОВА  СИРЕНЕ СА НЕОБХОДИМИ : 200 грама бадеми, щипка хималайска сол, сок от 1 лимон , вода - 200 - 400 мл. ;
   Накиснете ядките за 6 - 12 часа, запазете водата от накисването.След това смелете ядките в пасатора, добавете и водата и отново смелете.Ако е необходимо добавете още вода - количеството и може да варира от 200 - 400 мл.Оставете ядките да ферментират на стайна температура за 24 часа.След това добавете сока от лимона и отново оставете за 24 часа на топло.Така протича ферментация и ядките добиват леко кисел , приятен вкус.След изтичане на времето за ферментацията, което може да продължи до 72 часа, суроватката се отцежда през двойна марля, добавя се хималайската сол и сиренето е готово.Ако суроватката е много малко и желаем да получим крем - сирене с по - рядка консистенция тя не се отцежда.По желание и вкус към това сирене могат да се добавят и различни подправки - пресни или сушени.
    Приятен  апетит !
















2 коментара: