Листата на репичките могат да бъдат използвани в сурово състояние за различни сосове.Те са много нежни и крехки, особено когато са млади и са много полезни за костите.Този суров зелен сос може да се използва за гарниране на супи, ястия, салати.Може да се разнообрази с добавката на различни ядки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СОСА : млади, крехки листа от репички , чесън, хималайска сол, зехтин, сок от 1/2 лимон ; количеството на продуктите е според количеството сос, което желаем да приготвим.Аз използвах зелените листа от 2 вр. репички.
Измийте и нарежете листата на репичките, обелете и нарежете склидките чесън.Смелете всички продукти в пасатора като постепенно добавяте по малко зехтин.Сместа трябва да стане на гладко и хомогенно пюре.Накрая добавете щипка хималайска сол, подправете с ябълков оцет или лимонов сок и разбъркайте.Ако желаете нарежете и самите репички и ги добавете към соса.
Приятен апетит !
Това е разкошно предложение, Елена,
ОтговорИзтриванемного ми допада, а и изглежда пролетно свежо и красиво.
Благодаря ти за изобилието от страхотни идеи и рецепти...
Благодаря ти Дианка.Макар, че напоследък като че ли ми липсва вдъхновение за приготвяне на различни кулинарни изкушения.Но дойде ли лятото разнообразието от различни растения е много голямо.
ОтговорИзтриванеПоздрави !