Тази студена супа приготвих с кълнове от люцерна, които редовно през зимния сезон приготвям.Ето как сами можете да си приготвите кълнове от люцерна - http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/07/for-alfalfa-sprouts-and-it.html
През зимния сезон винаги използвам замразен доматен сок от фризер по тази рецепта - http://naturalnakuhnia.blogspot.com/2014/08/blog-post_48.html
Необходими продукти за супата - 1 литър пресен доматен сок, 1 1/2 тарелки пресни кълнове от люцерна, 1 - 2 стръка ситно нарязан зелен лук, хималайска сол и зехтин - на вкус.
Поставете доматеният сок и кълновете от люцерна в блендера и пасирайте, докато получите гладка смес.Добавете хималайска сол на вкус, зехтин и зелен лук и сервирайте.
Да ви е сладко !
Наслада за окото! И не само, хапваш си здравословно и максимално вкусно!
ОтговорИзтриванеЖани,
Изтриванепрез целия зимен сезон използвам кълновете от люцерна.Те са едни от най - богатите на витамини и ензими кълнове / поници /.Така през пролетта не страдам от т.нар. пролетна умора.Не е случаен факта ,че всички тревопасни животни употребяват люцерна .Тя набавя през зимния сезон много витамини, ензими и ферменти, макар, че се използва сушена от тревопасните.
Поздрави !
Ели, всичките ти предложения са страхотни! Особено това с картофките и орехчетата. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери,
Изтриванепреди години, когато и аз като всички други употребявах традиционната храна пробвах кюфтета от картофи, овесени ядки и орехи.Направи ги една приятелка вегетарианка и ги изпече на фурна.Не можах да разбера, че не са от месо.Толкова много ми харесаха.Така ,че картофите и орехите са една чудесна комбинация.
Поздрави !