КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 31 март 2015 г.

Плодов крем с канела и кокосови стърготини / Fruit cream with cinnamon and coconut /


 
    Плодовите кремове са една много вкусна алтернатива на всички кремове с нишесте или кисели.При това са много по - вкусни и се правят много бързо, когато разполагаме с пасатор или блендер.
НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА : банани, портокали, ябълки, канела и кокосови стърготини, около 200 мл. вода или суроватката, която остава при приготвяне на ядково сирене.Количествата на продуктите са по желание според броя  на порциите.
Измийте, почистете и нарежете плодовете, поставете ги в блендера заедно с кокосовите стърготини и суроватката / водата /.Смелете до получаването на фино пюре.Насипете готовия крем в купички и наръсете с канела.
   Да ви е сладко !









5 коментара:

  1. Всичко вложено в кремчето ми е любимо и по този повод с чисто сърце бих могла да определя и самия десерт като ЛЮБИМ:)!Прекграсен десерт,Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче,
    изпробвай този крем, става много бързо и е много вкусен.За 3 купички са необходими 1 банан, 1 портокал и няколко ябълки.Лесно и много просто е да го направиш.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. О, на мен също ми е любим в такъв случай. Прекрасен е, Ели! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Гери,
    с течение на годините отвикнах да употребявам сладкиши и кремове със захар.Привикването към натуралната плодова захар става много бързо и лесно ако човек консумира подобни кремове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Определено е така! Отвикването и от многото сол, и от многото захар не е толкова трудно и наистина дава бързи резултати. После всичко ти е отровно сладко/солено... Аз просто много обичам десертите. ;)

      Изтриване