Тази салата приготви Джейми Оливър в предаване за италианската кухня по 24 часа Кitchen.Лесна за приготвяне, вкусна и много красива салата
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ / 2 порции / :
пресни тиквички - различни цветове по 1 - 2 броя
цветове от тиквички - 5 - 6 броя
рикота / извара или крема сирене / - 400 грама
маслини - 100 грама / или маслинова паста 100 грама /
мента / арабска мента / - 5 - 6 стръка
зехтин - 20 - 30 мл. за тиквичките
зехтин - 1 с.л. за маслиновата паста
лимонов сок - 20 - 30 мл.
черен пипер
сирене пермезан / или веган пермезан / - 50 грама
сол на вкус
Приготвяме по отделно всички продукти за салатата - измиваме и нарязваме косо тиквичките на кръгчета.Цветовете нарязваме заедно с дръжките по дължина.Почистваме тичинката.
Разбиваме рикотата с пермезан и малко сол / по желание /.Приготвяме маслиновата паста като стриваме в хаванче прясна мента / листа / и маслини.Добавяме зехтин и разбиваме докато получим гъста и хомогенна паста.
Смесваме равни части лимонов сок и зехтин, ръсим черен пипер и този дресинг поставяме в дълбока чиния.Добавяме тиквичките - цветове и кръгчета и хубаво овалваме в сместа.
Сервираме в чиния или плато - канапе от рикота, отгоре тиквички, цветове тиквички, маслинова паста и пермезан. Нещо толкова обикновено , но толкова вкусно.Вместо рикота използвах извара.Може да се използва крема сирене.Тук - там поставяме от маслиновата паста.
Сервираме веднага след приготвянето и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар