КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 26 юли 2022 г.

Царевица печена на грил тиган / Corn grilled frying pan /



    Сега е сезона на сладката млечна царевица.Използваме сезонни продукти с приоритет в нашия дом.Реших да комбинирам варенето и печенето на царевицата като тя се вари в малко вода, почти на пара.След извиране на водата се запича леко и е много вкусна и полезна.

   Гарнирах с шишчета от чери домати и козе сирене.Прекрасно допълнение към един обяд или вечеря.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

3 млечни сладки царевици

зехтин

вода

ЗА ШИШЧЕТАТА : чери домати, козе сирене

  Почистете царевицата от обвивката, измийте я и с нож отрежете 1 кочан на 3 равни части.Така процедирайте с трите царевици.Подгответе дървени шишчета, измийте чери домати, нарежете 200 - 300 грама козе сирене на кубчета.Лесно ще приготвите шишчета като редувате сирене и доматче на всяко шишче.

   В грил тиган поставете струйка зехтин и 50 мл. вода.Добавете царевиците, включете огъня и захлюпете с капак.Гответе на слаб огън така,че царевицата да се задушава почти на пара.След като водата изври напълно запечете от всички страни.Обръщайте всяко парче царевица с щипка.

     В плато подредете царевица и шишчета и сервирайте веднага след приготвянето.

                  Приятен апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар