КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 12 юли 2022 г.

Лесна сурова торта с горски плодове / Easy raw cake with berries /

    



    Една торта, която направих много бързо за да изненадам сестра ми и детето и.Имаше рожден ден, но се оказа,че поръчаната торта е много малка като размер.На мен тортите с фондан не ми допадат и реших да направя моя, сурова торта.Но обстоятелствата бяха такива,че имах здравословни проблеми и я направих буквално за 20 - 30 минути.Украсата е много лесна - измити боровинки, къпини, малини и касис.Блатът също е лесен и много вкусен за приготвяне.Е, моята торта беше хит на този рожден ден и детето много я хареса.Защото много обича плодчета, а те бяха в изобилие.Годжи берито е домашно, сушим го и прибираме във фризера.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

сушени фурми  без костилка - 400 - 500 грама

1 ч.ч. / 250 мл. / смлени бадеми 

2 - 3 с.л. сушено годжи бери

1/2  ч.ч. сушени червени боровинки

    Смиламе фурмите в пасатор с малко вода или в машинка за мелене на месо без вода.Към тях прибавяме годжи берито, боровинките и смлените бадеми и хубаво разбъркваме.Всички продукти трябва да се разпределят равномерно в блата.

   Във форма за торта поставяме хартия за печене.Изсипваме сместа и заравняваме с лъжица докато получим блат за торта.Покриваме с хартията и поставяме в хладилник за няколко часа.

     Изваждаме блата от хладилника и украсяваме с измити и почистени плодчета малини, боровинки, къпини и касис.

           Да Ви е сладко !













Няма коментари:

Публикуване на коментар