КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 12 юли 2022 г.

Сирене в пергамент / Cheese in parchment /

         


           Лято е.Какво по - хубаво от леки салати, ордьоври, ястия и десерти.Грилът и скарата са традиционни уреди за приготвяне на трапезата не само през лятото, но и през топлите дни на годината.Ето защо днес ще Ви покажа как да направите едно предястие, което сигурна съм почти всички са опитвали и знаят.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

За една порция :

плочка сирене с правоъгълна или кръгла форма - 200 грама и дебелина 2 см.

кръгчета домат с дебелина 1 - 1.5 см.

пресен копър

зехтин

хартия за печене

     Намазваме хартия за печене със зехтин и поставяме кръгчета домат, сирене .Най - отгоре поставяме стръкче копър и завиваме под форма на плик.Пакетчето трябва да е добре опаковано за да не се отвори по време на печене.Използвайте при нужда клечки за зъби както направих аз.Хартията за печене много се плъзга при сгъване.Това сирене може да се изпече и във фолио - няма проблем.

   Печем 5 минути от едната страна и 5 минути от другата.Поднасяме веднага след приготвянето заедно с хартията.Всеки сам може да отвори своята порция.

      Това сирене може да се поднесе с прясна салата от зеленчуци, с печени или задушени картофи, тиквички и грах.Изберете Вие как да постъпите.

            Приятен апетит !










    


Няма коментари:

Публикуване на коментар