Цветовете на ружата са прекрасни за пълнене и паниране.Има ги в изобилие през лятото и то в различни цветове.От бяло, розово, светло лилаво до винено червено.За пълнене подбирайте едри цветове като почиствате тичинката.Измиват се лесно потапяйки ги в съд с вода.Избрах пълнеж с кьопоолу.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 патладжана, средна големина
5 червени пиперки капия
4 зелени пиперки капия
1/2 връзка магданоз
4 - 5 склидки чесън
1/2 ч.ч. орехи / по желание /
15 цвята ружа / розови /
8 - 10 цвята ружа / бели /
Изпичаме патладжаните и пиперките върху хартия за печене.Измиваме ги предварително хубаво.Патладжанът надупчваме тук - там с нож.Пиперките почистваме предварително от семето.Могат да се изпекат и в чушкопек.
Обелваме зеленчуците и ги пасираме заедно с чесъна, магданоза и орехите.
Почистваме тичинките на всеки цвят ружа.Измиваме цветовете потапяйки ги в съд с вода.Пълним цветовете с кьопоолуто и ги подреждаме в плато.Украсяваме с магданоз и пупки от ружата.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар