В горещите летни дни всеки търси нещо разхлаждащо, леки и вкусни салати и ястия.Печенето на грил, скара или барбекю е традиция не само през лятото, но и във всеки сезон с по - топло време.В този смисъл полентата запечена на грил е много вкусна и полезна.Гарнирах с прясно козе сирене, домашно произведени домати, лук резанец и копър.Сиренето е домашно, прясно, несолено.Но времето е много топло и е на дупчици.Използвайте хладно помещение за приготвяне на сирена и кашкавал.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
царевичен грис за полента - 1 ч.ч. / около 300 грама /
вода - 3 ч.ч.
сол - 1 ч.л.
зехтин
За гарниране : козе сирене, копър, лук резанец, домати, царевична свила
Пригответе качамака като поставите в тенджера с дебело дъно царевичния грис, солта, струйка зехтин и водата.На силен огън оставете да заври и бъркайте постоянно с дървена лопатка.Малко преди сместа да заври намалете огъня до минимум.Бъркайте докато лопатката започне да образува " пътечка ".Снемете от огъня и веднага изсипете в съд с намазнена хартия за печене.Аз използвам за тази цел малка правоъгълна тавичка.Оставете така докато качамака изстине напълно.Можете да охладите и в хладилник.
Охладеният качамак нарежете на квадрати и запечете на грил тиган, намазан с мазнина.
Сервирайте в плато с филийки козе сирене, домат, лук резанец, царевична свила.
Приятен апетит !
Разкош!
ОтговорИзтриванеСветле,
ОтговорИзтриванемалко повече време е нужно за приготвяне на полентата, но си заслужава.Особено през лятото когато грил, скара и барбекю са основни уреди за приготвяне на храната.
Поздрави !