КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 27 юли 2022 г.

Полента на грил с прясно козе сирене / Grilled polta with fresh goat's cheese /

 



     В горещите летни дни всеки търси нещо разхлаждащо, леки и вкусни салати и ястия.Печенето на грил, скара или барбекю е традиция не само през лятото, но и във всеки сезон с по - топло време.В този смисъл полентата запечена на грил е много вкусна и полезна.Гарнирах с прясно козе сирене, домашно произведени домати, лук резанец и копър.Сиренето е домашно, прясно, несолено.Но времето е много топло и е на дупчици.Използвайте хладно помещение за приготвяне на сирена и кашкавал.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

царевичен грис за полента - 1 ч.ч. / около 300 грама /

вода - 3 ч.ч.

сол - 1 ч.л.

зехтин

За гарниране : козе сирене, копър, лук резанец, домати, царевична свила

    Пригответе качамака като поставите в тенджера с дебело дъно царевичния грис, солта, струйка зехтин  и водата.На силен огън оставете да заври и бъркайте постоянно с дървена лопатка.Малко преди сместа да заври намалете огъня до минимум.Бъркайте докато лопатката започне да образува " пътечка ".Снемете от огъня и веднага изсипете в съд с намазнена хартия за печене.Аз използвам за тази цел малка правоъгълна тавичка.Оставете така докато качамака изстине напълно.Можете да охладите и в хладилник.

    Охладеният качамак нарежете на квадрати и запечете на грил тиган, намазан с мазнина.

  Сервирайте в плато с филийки козе сирене, домат, лук резанец, царевична свила.

                 Приятен апетит !







2 коментара:

  1. Светле,
    малко повече време е нужно за приготвяне на полентата, но си заслужава.Особено през лятото когато грил, скара и барбекю са основни уреди за приготвяне на храната.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване