КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

събота, 30 юли 2022 г.

Тиквички и патладжани с тученица и лук / Zucchini and aubergines with tunica and onions /

 


     Тази рецепта направих с налични от нашата градина продукти.Тази година засяхме и много патладжани.Реших да комбинирам цветове от тиквички, малки тиквички, патладжани и тученица в едно ястие.Добавих и лук резанец от саксия, който редовно режем с ножичка.Получи се чудесна и много вкусна гарнитура.

   НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

1 - 2 патладжана / дълги и тънки /

1/2 кг. малки тиквички / 7 - 12 см. дължина /

8 - 10 цвята от тиквички

3 - 4 стръка тученица

1 връзка лук резанец

зехтин

вода

1/2 с.л.сол

За гарниране : 1 стрък тученица, 3 цвята тиквичка, 8 цвята копър, 3 - 4 стръка копър, 2 цвята патладжан.

       Почистете и нарежете по - големите тиквички и патладжана на пръчици.Загрейте в уок тиган зехтина и 1 кафена чашка вода.Добавете тиквичките и патладжаните.Първоначално огъня е силен и готвим без капак 2 - 3 минути.Добавяме солта, разбъркваме леко, слагаме капака и намаляме огъня.Готвим на слаб огън докато зеленчуците останат на мазнина.Изваждаме от огъня и охлаждаме леко.

   Почистваме цветовете от тиквички от плодника и прилистниците и нарязваме на ленти.Режем на ситно тученицата и лука резанец.Добавяме към тиквичките и леко разбъркваме.

    В плато сервираме тиквичките, украсяваме с цветове тиквички и патладжан.Добавяме стрък тученица, цветове копър, копър на ситно и завършваме украсата.

    Сервираме гарнитурата леко топла или студена.

      Приятен апетит !



















Няма коментари:

Публикуване на коментар