КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 19 юли 2022 г.

Лесно руло с тиквички / Easy roll with zucchini /

  



    Това много лесно за приготвяне руло от тиквички видях в блога на Петя Аргирова  - https://uhaena.com/2022/06/28/leckere-zucchini-rolle/

   Рулото се приготвя изключително бързо и лесно, продуктите са сравнително евтини и се намират на пазара.За пълнежа можете да използвате различни продукти според Вашия вкус и предпочитания - сирене рикота, извара, крема сирене или цедено кисело мляко.Изберете това, което на Вас ви допада и харесва.Аз избрах рикота.


НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

6 яйца

1 тиквичка 25 - 30 см. дължина

1 тиквичка 20 см.

сол

За пълнежа :

 250 грама рикота

3 - 4 склидки чесън

 1/2 връзка копър

     Измийте и почистете тиквичките в двата края.Настържете голямата тиквичка на едро ренде, посолете с щипка сол и разбъркайте.Поставете сместа в гевгир да се отцеди за 20 минути..Малката тиквичка нарежете на много тънки кръгчета , използвайте ренде.

   В купа разбийте хубаво яйцата с вилица и добавете отцедената от водата настъргана тиквичка.В правоъгълна тавичка поставете хартия за печене и я намажете с мазнина.Изсипете яйчната смес и заравнете хубаво с лъжица.Отгоре наредете кръгчета тиквички така,че да се застъпват едно с друго.Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.Когато се зачерви блата отдолу поставете на средна скара още 10 минути за да се получи и отгоре хубав загар.Извадете от фурната и оставете за 10 минути леко да се охлади.Поставете отгоре хартия за печене и обърнете блата така,че кръгчетата тиквички да останат отдолу.

   Докато блата се пече във фурната пригответе пълнежа.Пасирайте чесъна, нарежете копъра на ситно  и всичко това смесете с рикотата.Разбъркайте хубаво и намажете блата от тиквички равномерно.С помощта на хартията за печене навийте руло.Завържете от двете страни или използвайте малки ластичета.Поставете в хладилник за 1 час.

    Извадете рулото от хладилника преди да сервирате и нарежете на филийки.Може да се поднесе през лятото с айрян, през зимата със салата от зеленчуци или както на Вас Ви харесва.

                 Приятен апетит !














Няма коментари:

Публикуване на коментар