Сега е сезона на пиперките капия, камбите и чорбаджийските чушлета.Задуших ги в собствения им сок и ги поръсих с чубрица.Бързо и много лесно.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 кг. камби в различни цветове
200 - 300 грама чорбаджийски чушки
зехтин
чубрица
1 ч.л. сол
Измийте и почистете камбите и чорбаджийските чушлета от дръжките и семето.Нарежете чорбаджийките на парченца, а камбите на ивички.
Покрийте дъното на тенджера с дебело дъно със зехтин и загрейте на огъня.Добавете пиперките, камбите и солта и разбъркайте за 5 минути.
Поставете капака на тенджерата и раздрусвайте от време на време.Накрая отворете капака и ако все още водата не е извряла засилете огъня за 5 минути.
Сервирайте топли или студени наръсени с чубрица и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар