КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 7 октомври 2022 г.

Зелен фасул с бадеми, магданоз и чесън / Green beans with almonds, parsley and garlic /

 




        Тази много вкусна и лесна за приготвяне гарнитура направих набързо сутринта преди да отида на работа.Използвах замразен зелен фасул, който варих на умерен огън с малко вода и зехтин.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

900 грама замразен зелен фасул / 2 пакета по 450 грама /

1 ч.л. хималайска сол

струйка зехтин

1 ч.ч. вода

За пастата с бадеми :

1/2 ч.ч. накиснати във вода бадеми

5 - 6 склидки чесън

1/2 връзка магданоз

За декорация : 1 домат на филийки, магданоз

    Изсипете фасула в тенджера с дебело дъно и добавете водата и солта.Варете на умерен огън докато водата почти се изпари.От време на време разбърквайте леко за да може равномерно да се свари зеленчука. Пет минути преди да свалите от огъня налейте зехтина и разбъркайте.Оставете да се охлади.

   Измийте, нарежете магданоза и го поставете в пасатор.Добавете нарязания чесън и бадеми.Смелете до хомогенна паста.

   В плато или купа внимателно разбъркайте зеления фасул и пастата с бадеми.Сервирайте тази гарнитура към месо, яйца, риба, гъби, зеленчуци или каквото пожелаете.

           Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар