КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 2 октомври 2022 г.

Пълнени камби с червена леща / Stuffed cambies with red lentils /


 

   Тези различни по цвят камби приготвих с пълнеж от червена леща и ги варих в тенджера, не ги запичах във фурната.Могат да се направят с различни пълнежи - варени или запечени.Червената леща е сурова, защото тя много бързо увира.Камбите могат да са различни по количество в зависимост от диаметъра на дъното на тенджерата за готвене.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

4 - 5 големи камби за пълнене в различен цвят

1 голяма глава кромид лук

1 морков

1 голяма връзка копър / само дръжките /

150 - 200 грама червена леща

зехтин

1 ч.л. с връх хималайска сол

  Почистете, измийте и нарежете на ситно дръжките от копър, лука и моркова.Измийте хубаво и червената леща.Камбите измийте, отрежете капачета и почистете семето.Напълнете всеки зеленчук с плънката .Затворете с капачета.

    На дъното на тенджера с дебело дъно налейте струйка зехтин и подредете камбите.Залейте със студена вода до нивото на капачетата.Засилете огъня и когато заври добавете солта и намалете до минимум.Варете 50 - 60 минути под капак.Малко преди да свалите ястието от огъня налейте струйка зехтин.

    Сосът не е гъст, така го харесваме.Но ако искате да получите гъст сос сложете още леща между зеленчуците.Когато ястието е готово извадете камбите и пасирайте соса.

   Зеленчуците са вкусни както топли така и студени.

    Приятен апетит !



    











Няма коментари:

Публикуване на коментар