Тези различни по цвят камби приготвих с пълнеж от червена леща и ги варих в тенджера, не ги запичах във фурната.Могат да се направят с различни пълнежи - варени или запечени.Червената леща е сурова, защото тя много бързо увира.Камбите могат да са различни по количество в зависимост от диаметъра на дъното на тенджерата за готвене.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
4 - 5 големи камби за пълнене в различен цвят
1 голяма глава кромид лук
1 морков
1 голяма връзка копър / само дръжките /
150 - 200 грама червена леща
зехтин
1 ч.л. с връх хималайска сол
Почистете, измийте и нарежете на ситно дръжките от копър, лука и моркова.Измийте хубаво и червената леща.Камбите измийте, отрежете капачета и почистете семето.Напълнете всеки зеленчук с плънката .Затворете с капачета.
На дъното на тенджера с дебело дъно налейте струйка зехтин и подредете камбите.Залейте със студена вода до нивото на капачетата.Засилете огъня и когато заври добавете солта и намалете до минимум.Варете 50 - 60 минути под капак.Малко преди да свалите ястието от огъня налейте струйка зехтин.
Сосът не е гъст, така го харесваме.Но ако искате да получите гъст сос сложете още леща между зеленчуците.Когато ястието е готово извадете камбите и пасирайте соса.
Зеленчуците са вкусни както топли така и студени.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар