КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 17 октомври 2022 г.

Зелен фасул с песто от тученица / Green beans with lush pesto /

 



    Този зелен фасул приготвих с песто от тученица, но може да се използва и всяко друго песто.Лесна и бърза рецепта за приготвяне.Приятна за хапване гарнитура или основно ястие.Пестото от тученица се приготвя както песто с босилек.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

зелен фасул 900 грама / замразен или пресен /

1 щипка сол

вода

1 лимон за украсата

За пестото от тученица :

2 - 3 шепи почистена тученица

15 - 20 бадема

    Варим зеления фасул на умерен огън под капак с добавка на щипка сол.Добре омекнал го отцеждаме и охлаждаме.След това добавяме пестото и внимателно разбъркваме.

    Пасираме в пасатор тученицата и бадемите.Добавяме по желание 2 с.л. веган или обикновен пермезан и сок от 1/2 лимон.

    Преди да сервираме тази гарнитура добавяме струйка зехтин, украсяваме с парчета лимон и разбъркваме.

    Приятен апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар