Този зелен фасул приготвих с песто от тученица, но може да се използва и всяко друго песто.Лесна и бърза рецепта за приготвяне.Приятна за хапване гарнитура или основно ястие.Пестото от тученица се приготвя както песто с босилек.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
зелен фасул 900 грама / замразен или пресен /
1 щипка сол
вода
1 лимон за украсата
За пестото от тученица :
2 - 3 шепи почистена тученица
15 - 20 бадема
Варим зеления фасул на умерен огън под капак с добавка на щипка сол.Добре омекнал го отцеждаме и охлаждаме.След това добавяме пестото и внимателно разбъркваме.
Пасираме в пасатор тученицата и бадемите.Добавяме по желание 2 с.л. веган или обикновен пермезан и сок от 1/2 лимон.
Преди да сервираме тази гарнитура добавяме струйка зехтин, украсяваме с парчета лимон и разбъркваме.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар