КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 5 октомври 2022 г.

Пюре от грах с копър и печен чесън / Pea puree with dill and roasted garlic /

 


     Това пюре от грах направих с печен на грил тиган чесън и пресен копър.Чесънът е повече, ако желаете намалете количеството.Но когато се изпече лютивината му намалява.Аз използвах и малко печен чесън за гарниране.

   

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

За пюрето от грах :

450 грама замразен грах

 1/2 връзка пресен копър 

1 глава чесън

струйка зехтин

50 мл. вода за смилането на граха

2 ч.ч. вода за варенето на граха

За декорация :

пресен копър, печен чесън

     Използвах замразен грах , който сварих на умерен огън докато зърната омекнат, а водата се намали до минимум.Ако желаете използвайте грах от консерва.Склидките чесън почистих от обелката и нарязах на филийки.Запекох в грил тиган.

   Готовият охладен грах пюрирах с 50 мл. вода от варенето, част от чесъна и копъра .Сервирайте пюрето като гарнитура към яйца, зеленчуци, риба, месо или гъби.Декорирайте по ваше желание.Аз декорирах с пресен копър и печен чесън.

          Да Ви е сладко !

 






  



Няма коментари:

Публикуване на коментар