КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 11 октомври 2022 г.

Манголд и тиквички на пара с прясно козе сирене / Mangold and zucchini steamed with fresh goat cheese /

 



    Зеленчуците на пара са любими в нашия дом.Приготвям ги както аз така и сестра ми.Не само кореноплоди приготвяме на пара, но и зеленолистни и ето какво предлагам днес набрано от нашата градина.Разликата между манголд и рутард е само в оцветяването на дръжките на листата - червени при рутарда и бели при манголда.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

2 тиквички

1 връзка пресен манголд и рутард

100 - 150 грама прясно козе сирене

5 - 6 цвята от тиквички

зехтин

сок от 1 лимон

1 щипка сол

1 щипка червен пипер

    Измийте и почистете зеленчуците.Манголдът нарежете на ивички, а тиквичките на кръгчета.

   В тенджера за варене на пара сварете и двата зеленчука.Нарежете на филийки прясното козе сирене, а цветовете от тиквички нарежете на тънки ленти.

    В плато поставете канапе от манголда, след това тиквичките и накрая козето сирене.Поръсете с лентички цвят от тиквички.

   В малък съд пригответе дресинга от зехтина, лимоновия сок и солта.Залейте така приготвените зеленчуци с дресинга и наръсете с червен пипер.

         Приятен апетит !










Няма коментари:

Публикуване на коментар