Зеленчуците на пара са любими в нашия дом.Приготвям ги както аз така и сестра ми.Не само кореноплоди приготвяме на пара, но и зеленолистни и ето какво предлагам днес набрано от нашата градина.Разликата между манголд и рутард е само в оцветяването на дръжките на листата - червени при рутарда и бели при манголда.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 тиквички
1 връзка пресен манголд и рутард
100 - 150 грама прясно козе сирене
5 - 6 цвята от тиквички
зехтин
сок от 1 лимон
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
Измийте и почистете зеленчуците.Манголдът нарежете на ивички, а тиквичките на кръгчета.
В тенджера за варене на пара сварете и двата зеленчука.Нарежете на филийки прясното козе сирене, а цветовете от тиквички нарежете на тънки ленти.
В плато поставете канапе от манголда, след това тиквичките и накрая козето сирене.Поръсете с лентички цвят от тиквички.
В малък съд пригответе дресинга от зехтина, лимоновия сок и солта.Залейте така приготвените зеленчуци с дресинга и наръсете с червен пипер.
Приятен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар