Суровата тиква е много подходяща за салати и добре се комбинира с всички кореноплоди, особено с морковите.Тази салатка направих от различни, останали в хладилника кореноплоди.Добавих маслини и тънки филийки червен лук.
Настържете на едрото или на ситното ренде парче тиква, морков, алабаш и целина. Използвайте и част от зелените листа на целината, нарежете ситно няколко по - малки стръка.Добавете маслините и нарязаният на тънки ивички червен лук.Овкусете салатата със зехтин, ябълков оцет или лимонов сок.
Да ви е сладко !
Много свежа и витаминозна е салатката, а и колоритна:). не съм опитвала сурова тиква, изненада е за мен. Поздрави!
ОтговорИзтриванеСуровата тиква е много вкусна, както в салати , така и в сладки ястия или десерти.Пробвай и ще се убедиш, Кате !
ИзтриванеПоздрави !
Богата , вкусна и здравословна салата!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Тили,
ОтговорИзтриванесуровата тиква е много, много полезна.Имам позната, която редовно я използва в сурово състояние.
Поздрави !