Наближава Бъдни вечер.На трапезата ни ще присъстват постни, традиционни ястия.В случай, че решите да си направите и нещо сурово използвайте тази рецепта.Тя е подходяща и за хората, употребяващи основно готвена храна.Използвах за пълнеж на сармичките 400 грама замразена царевица, но могат да се използват и кълнове от елда или лимец.
Измийте царевицата с топла вода, добавете малко зехтин, ситно нарязан червен лук, магданоз, ситно нарязани или настъргани кореноплоди / пащърнак, целина, моркови /, сушени домати, подправки - чубрица, риган, мащерка, червен пипер, сминдух, крива мерудия .Разбъркайте сместа и напълнете листа от китайско зеле.Свийте сармички и ги поставете в чинията така, че ръба на листото да е отдолу.Гарнирайте с меслини, магданоз.
За тази рецепта могат да се използват също и листата на манголда / листното салатно цвекло, което е много вкусно и добре се запазва в парник /, българското прясно зеле или листата на зелените салатки или киселото зеле / но без да се запича /.
Да ви е сладко !
Долната част на листата не се използва, а само горната, връхна част |
Отново интересна и свежа идея. Чудни сармички. Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате,
Изтриванеаз приготвям както сурови , така и традиционни ястия за Бъдни вечер.Така ,че ако решиш за празника можеш да използваш и тази рецепта.
Поздрави !
с удоволствие бих опитала :)
ОтговорИзтриванеПрепоръчвам ти да опиташ, Зори.Много са вкусни.
ИзтриванеПоздрави !
Ели, чудесна публикация! Твоите сърмички изглеждат толкова апетитно , че.... веднага ми се иска и аз да опитам! Прекрасни снимки! Желая ти една чудесна седмица и те прегръщам сърдечно!
ОтговорИзтриванеОт сърце ти благодаря, Албенче.Иска ми се да покажа с публикуваните от мен рецепти, че човек може да се храни здравословно, без да губи часове наред в кухнята.
ИзтриванеПоздрави, приятни приготовления за празниците !
Радвам се, че дойдох тук! Идеята наистина ми допадна!
ОтговорИзтриванеДобре дошла в моя блог , Мъхче! Радвам се, че нещичко ти допада, в суматохата около празниците можеш да изпробваш тази рецепта.
ИзтриванеПоздрави !