Едно вкусно и лесно за приготвяне предястие ви предлагам за трапезата на Бъдни вечер.
Празът е традиционен зимен зеленчук, много вкусен и чудесен за приготвяне на различни ястия и предястия с плънка.Когато е много ситно нарязан той няма толкова остър вкус и може с успех да се използва в салати.Сортовете праз , които съм опитвала в западните страни нямат никакъв вкус, за разлика от нашия вкусен и ароматен български зеленчук.
За това предястие са необходими 1 - 2 по - едри стръка праз - лук.Почистете зеленчука като отделите най - външната замърсена люспа.Нарежете напречно парчета праз с дължина по избор - 10 - 15 - 20 см.Внимателно отделете всяка люспа така, че да се запази цяла.Измийте под течаша вода получените пурички.
В отделен съд пригответе 100 - 200 грама кашу / накиснато във вода за 4 часа / и 1 ч.ч. кълнове от слънчоглед.Ако не разполагате с кълнове от слънчоглед можете да използвате накиснат във вода за 6 - 12 часа белен слънчоглед.Смелете ги в пасатор или кухненски робот.Към тази смес добавете хималайска сол на вкус и ситно нарязан копър / пресен или сушен /.Внимателно напълнете канелоните от праз със сместа и поднесете .
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар