КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

вторник, 2 декември 2014 г.

Печени ябълки / Baked apples /



        Ябълката е чудесен плод и може да се употреби както в сурови сокове , така и сурова в салати или печена.В моето семейство всички, освен мен употребяват топлинно обработена храна и често приготвям различни печени плодове.Обикновено , всяка година имаме много ябълки, градините ни изобилстват с ябълкови дръвчета.Приготвяме от ябълките оцет и сокове, но понякога правя с тях натурални десерти.
Днешното ми предложение е за печени ябълки, които приготвям без добавка на вода или захар.Нарежете ябълките на половинки или четвъртинки и ги почистите от семенната част.Подредете парченцата в тава, плътно едно до друго, напръскайте отгоре с вода и печете до омекване на 180 градуса.Пръскането с вода става с четка или с ръце.
  Сервирайте ябълките така или наръсете с канела.Вкусни са без добавка на захар, но ако желаете можете да овкусите с малко мед или кленов сироп.
      Приятен  апетит !






4 коментара:

  1. Радвам се, че ти харесва, Миленче.Лек и вкусен десерт е.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам печени ябълки и то в точно такъв - натурален вид, без никакви добавки. Само,че ги пека цели.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Тилия, аз също съм пекла цели ябълки, но тези, които използвах за тази рецепта имаха повредени части и не бяха здрави.Също стават много вкусни , когато се пекат цели, без добавки, стават сладки и прекрасни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване