Тази рецепта може да се приготви от кълновете на всички житни растения - ръж, пшеница, лимец, овес.Тестото се приготвя по подобие на Есейския хляб, но в сладкия му вариант.Кълновете трябва много добре да се смелят, без добавка на вода.Най - лесно смилането става в електрическа машинка за мелене на месо, кухненски робот или пасатор.Смелете няколко пъти , за да получите гладка и хомогенна смес.За тези, които не са опитвали вкуса на сурови кълнове тестото може да се приготви от заляти с гореща вода различни семена от житни растения, поставени в термос за 12 часа.Най - лесно е , когато се използва пшеница или овес, семената много бързо стават меки и лесно се консумират.За проба може най - напред да се залее с гореща вода 1 с.л. сухо семе в термос, защото различните сортове пшеница имат различна твърдост.
Към смляната маса от кълнове добавете сушени плодове - цели или нарязани, рожково брашно, орехи и по желание малко мед.Всичко много добре разбъркайте, поставете в ринг и обърнете върху поднос за сервиране.Аз използвах стафиди, червени и сини сушени боровинки, сини сливи.Всички продукти са в произволни количества.Аз добавих много плодове и при мен сместа стана много сладка, затова препоръчвам плодовете да са по - малко.Орехите може да са по - едро или по - ситно смлени.
Тези тарти могат да се приготвят за Бъдни вечер и са много вкусни и полезни.Ще се харесат дори на хора, които не са опитвали напълно сурова храна.
Да ви е сладко !
Изглежда много апетитно,Ели!!!Трябва да опитам и аз!!! Направила си чудесни снимки!!!Сърдечни поздрави!!!
ОтговорИзтриванеДобре дошла в моя блог, Албенче ! Изключително съм радостна, че ме посети.Опитай тези тарти, ще ти харесат, стават много вкусни.Сравнително лесно се приготвят.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека седмица !