КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 1 декември 2014 г.

Печена тиква с ябълки / Roasted pumpkin with apples /


 
  Печената тиква е чудесна диетична и здравословна храна за болни и здрави.Тя може бързо да се приготви и да послужи като здравословна храна на малки деца и тежко болни.Използвах тиква цигулка, която запекох с резенчета ябълка.Използвайте 2 по - малки тикви цигулки, разрежете ги на 2 части по дължината и почистете от семките.Не белете кората, а хубаво измийте тиквите и ги поставете в тавичка с разреза нагоре.Поръсете с малко вода вдлъбнатината, налейте в тавичката 1 ч.ч. вода и запечете.Когато тиквата започне да омеква наръсете вдлъбнатината с щипка кафява захар и канела и поставете вътре резенчета ябълка.Отново запечете докато продуктите омекнат добре и придобият златист загар.
    Поднесете тиквата наръдена с малко канела и ванилия.
                Да ви е сладко !






6 коментара:

  1. Прекрасно 2 в 1:)))))
    Зимните дни много често си ги подслаждаме с печена тиква,дюли и ябълчици,така че нямаше как да подмина това съвършенство....
    Поздрави,Ели!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много обичаме и ние тиква, Миленче и я приготвяме по най - различни начини, с различни плодове.
      Поздрави !

      Изтриване
  2. Много обичам :) а понякога добавям и дюли, или просто редя едно до друго парчетата в тава :)
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Зори,
    от много години тиквата в нашия дом е на голяма почит, приготвяме я по много, различни начини, пълнена с различни пресни или сушени плодове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Това е идея! Имам бели тикви и то доста големи, но пак мога да намеря начин как да съчетая парчетата тиква с резени ябълки.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Става много вкусен , натурален десерт , Тилия.Мисля, че ако използваш друг сорт тиква няма да има никакъв проблем.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване