Кълновете от всички житни растения могат с успех да се използват за сурови блатове.За приготовлението на тази рецепта можем да използваме кълнове от ръж, пшеница, лимец, овес.Аз използвах кълнове от ръж, които приготвих от 250 - 300 грама сухо семе.
Необходими са ви още : 1/2 връзка много ситно нарязан магданоз, 1 щипка хималайска сол, 1 ч.ч. смлени орехи, по 1 голяма щипка червен пипер и чубрица, малко кимион, сок от 1/2 лимон и 3 - 4 с.л. зехтин.
Най - напред смелете кълновете без да добавяте вода в електрическа машинка за мелене на месо или пасатор.Смелете на ситно и орехите.В голяма купа смесете, докато получите хомогенна смес всички продукти.Поставете сместа в специален за целта ринг или в купичка за еднократна употреба, притиснете добре с лъжица и обърнете върху чиния.
За гарниране могат да се използват настъргани на ситно ренде кореноплоди / в случая съм използвала моркови / или нарязани маслини / готов микс /.Според вкуса и желанието могат да се използват и други сезонни зеленчуци.Гарнирах едната тарта с маслини, а другата - с настъргани моркови като отстрани поставих няколко розички броколи.
Тези тарти са много вкусни и могат с успех да се използват при посрещане на гости или подготовка за пикник, като всеки сам може да постави предпочитаните от него зеленчуци за гарниране.
Приятен апетит !
Смлени кълнове от ръж / смелете няколко пъти до хомогенност / |
Интересни рецепти, заинтригува ме. Вкусно, здравословно и красиво поднесено! Поздрави!
ОтговорИзтриванеРадвам се , че нещичко ти е допаднало , Кате.Всички рецепти са постни и са подходящи за всички постещи.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Впечатляващо и заинтригуващо предложение, Елена -
ОтговорИзтриванекрасиво, апетитно и безусловно много полезно!
Благодаря ти, поздрави за теб, хубав и усмихнат ден!
Дианка,
ОтговорИзтриванетези тарти могат с успех да се приготвят и за хората, които никога не са опитвали напълно сурова храна.Много са вкусни, поднасям ги на всички, които ми гостуват у дома и дори не успяват да разберат ,че са напълно сурови.
Поздрави !