Една лека и питателна крем - супа от захарно цвекло, тиква и картофи предлагам днес на вашето внимание.Захарното цвекло, което тази година засяхме използвам за първи път и се оказа чудесно попадение както сурово, така и топлинно обработено.Тази крем - супа съчетава в себе си чудесен аромат и вкус.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
2 - 3 едри картофа, парче тиква, парче захарно цвекло, парче морков, 1 глава кромид лук, щипка хималайска сол, зехтин.
Обелете картофите, тиквата и захарното цвекло.Нарежете ги на едри парчета и ги поставете в тенджера.Добавете лук и морков и залейте с вода, докато ги покрие.Варете след завирането на тих огън до пълно омекване.Пасирайте в пасатор, добавете щипка хималайска сол / по желание / и зехтин.Сервирайте супата с или без допълнителни подправки.
Когато използвате захарно цвекло след срязване на кореноплода го натривайте с лимонов сок, защото бързо се окислява от въздуха и леко почернява.
Приятен апетит !
Много слънчева супа, чудесно есенно ястие! За студеното време е идеална! Усмихнат ден, Ели!
ОтговорИзтриванеТеди,
ОтговорИзтриваненапоследък имам проблеми със стомаха и тези крем - супи са идеалното предложение.Вкусна супа се получи, дори и без никаква сол има сладък вкус.
Поздрави !
Дано бързо ги преодолееш проблемите със стомаха, Ели! Здраве ти пожелавам!
ИзтриванеНикога не съм опитвала захарно цвекло, но как само грее супичката ти, Ели... Цяло слънце си имаш. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Гери,
Изтриванение тази година засяхме за първи път захарно цвекло от семена.Получиха се много едри и вкусни кореноплоди.Правих салата, сега крем - супа.Чудесен вкус на кореноплода.Малко по - сладък е от моркова и много сочен, защото е поливан.Навремето от този кореноплод са правили захар в захарните ни заводи и петмез по селата.Сигурно ще се получи чуден петмез от тиква и захарно цвекло с орехи.
Поздрави !
Ели, сипи и за мен една такава супичка.
ОтговорИзтриванеВеси,
ОтговорИзтриванезахарното цвекло се оказа много вкусно и сурово, и топлинно обработено.Тази супичка е много вкусна и лека.Ще ти сипя 1 - 2 порции с удоволствие.
Поздрави !