Една много вкусна салата направих със сурова тиква и кореноплодни зеленчуци, която днес предлагам на вашето внимание.Салатата е лесна, вкусна и подходяща за сезона.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ В КОЛИЧЕСТВА СПОРЕД БРОЯ НА ПОРЦИИТЕ :
тиква
червено цвекло
захарно цвекло
гулия / топинамбур, ерълма, земна ябълка /
морков
алабаш
маслини / за декорация /
зехтин
сок от 1/2 лимон за порция
хималайска сол
Измийте и почистете всички кореноплоди, обелете ги.Настържете според желанието всеки кореноплод на ситното или на едрото ренде.Овкусете салатата с хималайска сол, зехтин и лимонов сок и добре разбъркайте.Декорирайте с маслини при поднасянето.
Да ви е сладко !
Чета рецептата ти и се чудя, как е възможно толкова да съм влязла в калъп. Да ,защо пък не сурова тиква! Дотолкова съм влязла в стереотипа че тиквата непременно трябва да е сготвена, че даже не се замислям. Задължително ще пробвам, Ели! И благодаря за пореден път , че ме провокираш!
ОтговорИзтриванеНати,
ОтговорИзтриванеимаме много тикви - цигулки , засяваме цяла градина.Много е диетична и полезна тиквата, нейният сок е превъзходен.Суровата тиква е хрекрасна на вкус, добре овкусена в сладък или в солен вариант.Добре се съчетава с ябълки, орехи, круши и мед.Чудна зимна салата става.Пробвай, наистина хората са свикнали постоянно да обработват топлинно.Но суровото си има своите предимства по отношение съдържание на витамини и соли.
Поздрави !
Харесвам вкуса на суровата тиква,
ОтговорИзтриванеизползвам я също в салати - твоята много ми допада, Елена.
Много колоритна, богата и витаминозна - чудесно есенно предложение!
Благодаря ти, поздрави и хубава нова седмица!