При проблеми със стомаха и червата семките и твърдите люспи трябва да се премахват.
Предноазиатската област между Мала Азия и Задкавказието може да се смята за родина на фурмите, смокините и лозата.
Смокинята, позната още от 5 - то хилядолетие пр. н. е. най - напред в Палестина и Месопотамия, а по - късно в Египет и Гърция, била твърде важен плод за прехраната на хората от онова време.В Рим сушените смокини били и за бедното, и за богатото население храна, необходима почти колкото хлябът..Смокините били важна част от зимнината на селското население наред с изсушените ябълки и круши.Обикновено те били навивани като кнедли заедно с препечен сусам, анасон, резене и кимион, след това били увивани в смокинови листа и съхранявани в глинени съдове.Смокинята се разпространила в Италия още през първото хилядолетие на нашата ера.Дотогава смокини се внасяли предимно от Сирия и Африка.
От оронените зърна на една чепка грозде и 10 - 20 смокини направете плодова салата.Просто измийте добре плодовете и ги сервирайте.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар