КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 20 август 2014 г.

Плодова салата от смокини и грозде / Fruit salad with figs and grapes /

 

       Гроздето е един от най -силните пречистватели на организма.То трябва да присъства на трапезата ни в прясно състояние под формата на салати и сок.Лечението с пресен гроздов сок е известно от векове.Гроздовият сок дава много добри резултати при лечение на тежки заболявания, какъвто е рака в най - различните му форми.Всеки ден трябва да се пие колкото може повече сок.
   При проблеми със стомаха и червата семките и твърдите люспи трябва да се премахват.
Предноазиатската област между Мала Азия и Задкавказието може да се смята за родина на фурмите, смокините и лозата.
   Смокинята, позната още от 5 - то хилядолетие пр. н. е. най - напред в Палестина и Месопотамия, а по - късно в Египет и Гърция, била твърде важен плод за прехраната на хората от онова време.В Рим сушените смокини били и за бедното, и за богатото население храна, необходима почти колкото хлябът..Смокините били важна част от зимнината на селското население наред с изсушените ябълки и круши.Обикновено те били навивани като кнедли заедно с препечен сусам, анасон, резене и кимион, след това били увивани в смокинови листа и съхранявани в глинени съдове.Смокинята се разпространила в Италия още през първото хилядолетие на нашата ера.Дотогава смокини се внасяли предимно от Сирия и Африка.
   От оронените зърна на една чепка грозде и 10 - 20 смокини направете плодова салата.Просто измийте добре плодовете и ги сервирайте.
   Да ви е сладко !




Няма коментари:

Публикуване на коментар