Приготвените по този начин картофи са вкусни и полезни при всякакви преходни диети.Така те се задушават и пекат с ципата , без мазнина.Могат допълнително да се овкусят с избрани от домакинята подправки, пресни билки и сосове.
Количеството на картофите е произволно, според броя на порциите.Те се измиват много добре с четка и без да се белят се обвиват в алуминиево фолио.Така се пекат във фурна или на жар, докато омекнат.Аз ги сервирах срязани на две части по дължина със сушени билки - сушен копър, самардала, чубрица и червен пипер.Предварително ги поръсих с хималайска сол и полях с разбити в блендера зехтин и лимонов сок / съотношение 1 : 2 /.
Консумирайте картофите с обелките, те също съдържат много ценни за организма вещества.
По този начин могат да се подготвят картофи за печене на излет или пикник.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар