За тези пълнени домати използвах домашно приготвена чеснова паста и кисело мляко от слънчоглед.
НЕОБХОДИМИ СА ВИ : 4 - 5 броя по - твърди домати с отрязани капачета, издълбано месо и отцедени от сока, чеснова паста и кисело мляко от слънчоглед / виж съответната публикация /.
ПРИГОТВЯНЕ НА ЧЕСНОВАТА ПАСТА : За тази паста могат да се използват продукти в различни съотношения, според вкуса на домакинята.Тя е удобна за сервиране като пълнеж за зеленчуци, в съчетание с кълнове и намазана върху филийка хляб.Оригиналната рецепта се приготвя с равни количества чесън и орехи.Аз обече използвах чесъна в по - голямо количество в рецептата.Копъра също може да варира, на вкус, но аз много го обичам и го добавих в максималното му количество - 1 голяма връзка.
Обелете 2 глави чесън, поръсете с малко сол и счукайте на гладко пюре в дървена гаванка.След като е готово, добавете 1 - 2 с.л. пресни смлени орехи и пюрирайте и тях.Накрая добавете сок от 1/2 лимон и много ситно нарязан копър.По желание добавете 2 -3 супени лъжици шарлан / студено - пресовано слънчогледово олио /.
Разбийте пастата с дървена лъжица на гладко пюре и поднесете за вечеря , намазана върху филийка хляб с чаша чай в студените зимни вечери.
През горещите летни дни напълнете пастата в смес с кисело мляко от слънчоглед / съотношение 1 : 3 или 1 : 4 / в различни зеленчуци. Аз използвах пресни домати.
Чудесен летен обяд или вечеря !Ферментирала паста от смлени слънчогледови семки или кисело мляко от слънчоглед |
Издълбани, с отрязани капачета домати |
Готовата чеснова паста |
Чеснова паста в близък план |
Готовите домати с пълнеж |
Няма коментари:
Публикуване на коментар