КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 20 август 2014 г.

Пълнени смокини със сушени червени боровинки, стафиди и орехи / Figs stuffed with dried cranberries, raisins and walnuts /

     

                 Започна узряването на смокините и аз се възползвах от възможността да ги използвам в пресния им вид.Те са много полезни за страдащите от нередовно изхождане и всички заболявания на червата.
    За приготвяне на тази рецепта могат да се използват и сушени смокини или други сушени плодове - фурми, кайсии, сини сливи.Ядките също могат да са разнообразни - бадеми, кайсиеви ядки, лешници, кашу, макадамия, шам -фъстък.
  Всеки според собствените си предпочитания може да подбере вида на ядките и плодовете.
Аз използвах за пълнеж по 50 грама стафиди и сушени  червени боровинки и 50 грама орехи.Напълних 18 броя дребни смокини.Разрязва се плода откъм широката му страна и се поставят по 2 броя стафиди и боровинки и 1 ядка орех.Но количествата на продуктите могат да варират в зависимост от броя на плодовете за пълнеж, големината им и сушените плодове, които ще служат за плънка.
    Има едри смокини, които все още не се срещат по пазарите.Те могат да се напълнят като откъм страната на дръжката се отреже капаче, плодът леко се издълбае и се напълни само с ядки или с ядки и сушени плодове.
   Така напълнени смокините можем да опаковаме в домакинско фолио и да подготвим за пикник.
   Бялото мляко, което се отделя при откъсване на листо от смокиня или когато се берат плодовете служи за лечение на мазоли и кокоши тръни.Просто мястото се намазва 2 - 3 пъти и мазолът или кокошият трън се пробиват и изчезват.
   Листата от смокини се използват също за консервиране на кисели краставички.
       Приятен апетит !


Подготвените  за пълнеж  смокини  - добре измити  и почистени от дръжките

Подготвените  за плънката стафиди и сушени  боровинки

Готовите за сервиране пресни смокини с пълнеж





















Няма коментари:

Публикуване на коментар