Тази подправка се приготвя от сушени морковени листа.Те са богати на повече каротин в сравнение с кореноплода и служат като чудесна подправка през зимата.Могат да се добавят към шарената сол или към подправката за супи, ястия , яхнии или да служат като добавка към салати и сурови мусове.Приготвят се лесно като най - напред се изсушават листата, а после се смилат на ситен прах.Сушенето на листата става, като най -напред се измиват под течаща вода , а после се оставят върху платно или ленена кърпа да изсъхнат.Поставят се на шарена сянка да се сушат върху вестници или хартия.
Листата могат да се сушат като сухи се поставят между два вестника / хартии / и се навиват на руло.Стриването на сухите листа може да стане в пасатор или домашна ярномелка / за смилане храната на животните, използва се най - ситното сито /.
Подправката, стрита само с ръце, след това се поставя в пасатора за по - ситно смилане |
Много интересно предложение, Елена, обичам моркови и идеята ми допада.
ОтговорИзтриванеДала съм връзка в моя блог към тази публикация и не само...
Благодаря за споделеното и поздрави за теб!
Нямам думи, с които да изразя благодарността си, Диана.Аз използвам почти всичко от едно растение - корен, стъбло ,листа ,цвят и плод.По - нататък ще публикувам още идеи за използване на дивите растения.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
...и аз отдавна използвам морковените листа, но сега ще публикувам вашата публикация и ще поискам приятелството ви. Благодаря Ви!
ОтговорИзтриванеЗдравейте Маргарита,
Изтриванеморковени листа използвам отдавна като ги смесвам заедно с други подправки.Чудесна шарена сол или подправка за ястие се получава.
Поздрави и лека и спокойна седмица !
И какви са другите ингредиенти?
ОтговорИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ИзтриванеСамо това е.Добавя се самостоятелно към предпочитани от вас ястия, супи, гарнитури.Но може да се добави и към шарената сол или други предпочитани подправки.
ОтговорИзтриванеПоздрави !