Тази залата приготвих със смлени в чопър покълнали жълт грах и боб черно око.Използвах по 1 1/2 с.л. сухи зърна, от които направих кълновете.Тези зърна закупих от индийски магазин.Те са с перфектно качество и покълват чудесно.Жълтият грах е подобен на зеления, но има жълт цвят, а бобът черно око има кремави зърна с черно в единия край.Кълновете им са чудесни на вкус.
НЕОБХОДИМИ СА : 2 - 3 домата, 1 краставица, 10 -15 маслини стафидаки, хималайска сол - по - желение, зехтин и лимонов сок / балсамов оцет /, прясна дребна бамя - 5-10 броя.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ : Нарежете обелената и измита краставица на жулиени.Аз използвах за тази цел приставката на рендето Вьорнер.Смелете кълновете, овкусете със сол и зехтин и поставете пастата в средата на чиния.Около нея подредете бордюр от краставички и маслини, към който сте добавили кръгчета прясна бамя. Украсете с резени домати и залейте с дресинга от зехтина и лимоновия сок.
Да ви е сладко !
|
Боб черно око - сухи зърна |
|
Жълт грах - сухи зърна |
|
Приготвените кълнове от боб черно око |
|
Кълнове от жълт грах |
|
Смляната и овкусена паста от кълнове |
|
Салатата в готов за поднасяне вид |
Няма коментари:
Публикуване на коментар