Доматите много добре се запазват за зимния период, когато са смлени и поставени в найлонови торбички.По същия начин добре се запазват и смлени плодове, без люспи.
За целта доматите или плодовете се обелват и смилат в машинка за месо.Полученият нектар или доматен сок се поставя в найлонова торбичка, която предварително е поставена в дълбок съд / мерителна кана, купа за разбиване или друг подходящ за целта съд /.След поставяне на нектара / доматения сок / в торбичката , тя се завързва здраво с конец и се замразява във фризера.Аз поставям 1 литър течност във всяка торбичка.
През студеният зимен период всяка торбичка се размразява и ползва по предназначение.Плодовете - за плодови мусове, десерти , пюрета, а доматите - за студени супи, зеленчуков сок в съчетание с други зеленчуци или като салата със ситно нарязан лук.
Не добавяйте сол, може да се добавят смлени зеленчуци по избор - пиперки, моркови, целина, магданоз.Но аз ги добавям след размразяване на доматите.
Не добавяйте сол, може да се добавят смлени зеленчуци по избор - пиперки, моркови, целина, магданоз.Но аз ги добавям след размразяване на доматите.
Да ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар