НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
розетки от глухарче / листа, цвят, корени /
1 глава червено цвекло
1 шепа орехи
125 грама сини боровинки
струйка зехтин
1 щипка келтска сол
сок от 1/2 лимон
Измийте цвеклото и го сварете цяло без да го белите.Охладете и обелете.Нарежете на половина, всяка половина на тънки полумесеци.Запазете за украса.Залейте с малко вода орехите за 6 часа и отделете няколко цели ядки за украса след накисването.Измийте боровинките и глухарчето.Нарежете корените и дръжките на ситно, листата - на тънки ивички.
В голяма купа смесете боровинки, глухарче, нарязани орехи, сол, зехтин и сок от лимон.Хубаво разбъркайте и поставете в плато.Украсете с цвеклото и целите ядки орехи и да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар