КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 1 май 2024 г.

Салата от глухарче, червено цвекло, орехи и боровинки / Dandelion, beetroot, walnuts and blueberries salad /

 



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

розетки от глухарче / листа, цвят, корени / 

1 глава червено цвекло

1 шепа орехи

125 грама сини боровинки

струйка зехтин

1 щипка келтска сол

сок от 1/2 лимон


    Измийте цвеклото и го сварете цяло без да го белите.Охладете и обелете.Нарежете на половина, всяка половина на тънки полумесеци.Запазете за украса.Залейте с малко вода орехите за 6 часа и отделете няколко цели ядки за украса след накисването.Измийте боровинките и глухарчето.Нарежете корените и дръжките на ситно, листата - на тънки ивички.

   В голяма купа смесете боровинки, глухарче, нарязани орехи, сол, зехтин и сок от лимон.Хубаво разбъркайте и поставете в плато.Украсете с цвеклото и целите ядки орехи и да Ви е сладко !






Няма коментари:

Публикуване на коментар