КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

сряда, 1 май 2024 г.

Салата от глухарче, броколи, червено цвекло, чесън и аспержи / Dandelion, broccoli, beetroot, garlic and asparagus salad /

   



НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

250 грама аспержи

250 грама броколи

розетки глухарче / листа, корени и цвят / 

2 скилидки чесън

1 малка глава червено цвекло 

струйка зехтин

сок от 1 лимон

1 щипка сол

       Измийте и почистете зеленчуците.Аспержите нарежете на малки парчета като отделите долната твърда част.Броколите накъсайте на големи розички. Глухарчето нарежете на ивички / листата / и парченца / корени и дръжки /.

   Сварете аспержите за 5 минути в малко вода или на пара.По същия начин сварете и броколите.Червеното цвекло обелете от кората и срежете на слайсове.Сварете също в малко вода до омекване. Охладете и нарежете броколите на малки розички, аспержите на парченца, цвеклото на малки парченца.Пасирайте чесъна.

      В голяма купа смесете всички продукти за салатата и хубаво разбъркайте.Поднесете веднага след приготвянето и да Ви е сладко !

                Приятен апетит !







Няма коментари:

Публикуване на коментар