КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

понеделник, 20 май 2024 г.

Киноа с лобода и гъби челядинки / Quinoa with peacocks and cinnado mushrooms /

  


      Ето какво казва за челядинките Катя Захариева в нейната книга " Аз приготвям зимнина " : " В сочната млада зелена трева на майските ливади възхитителна гледка представляват охрените редички и хорца на първите гъби - челядинките.Ароматът на тези гъби, който не може да се сбърка, прави много ястия още по - вкусни.Изобилието от челядинки из нашите ливади ни дава възможност да приберем за зимата чудесни запаси от тях във вид на консерви, сушени гъби или гъбено брашно."

Челядинките действително са много ароматни гъби, чудесни за гарнитури, супи и ястия.

Използвах набраната от градината ни лобода , която съчетах с челядинки и киноа.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

120 грама киноа

1 литър вода

1 равна с.л. хималайска сол

200 грама челядинки

7 - 8 големи листа лобода

струйка зехтин

прясна култивирана мащерка

    Измийте киноата и челядинките и ги пуснете във врящата подсолена вода.Варете на умерен огън под капак докато киноата набъбне и поеме част от водата.Нарежете лободата на тънки ивички и я добавете заедно със зехтина и ситно нарязаната мащерка към гъбите.

     Оставете ястието на огъня докато водата изври.Свалете от котлона, леко охладете и сервирайте.

    Приятен апетит !









Няма коментари:

Публикуване на коментар