КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

петък, 17 май 2024 г.

Салата от глухарче с авокадо, кедрови ядки и сусам / Dandelion salad with avocado, pine nuts and sesame /



    С набраното от градината ни прясно глухарче приготвям през този сезон чудесни салати.Използвам всичко - корени, листа, дръжки и цвят.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голямо авокадо

1 голяма купа глухарче / листа, корени, дръжки и цвят /

2 - 3 с.л. кедрови ядки

1 с.л. с връх сусам

струйка зехтин

сок от 1/2 лимон

щипка хималайска или келтска сол


     Измийте и нарежете глухарчето на ситно - листата, корените, дръжките и цветовете.Това е най - трудоемката част от работата по тази салата.Добавете нарязаното на малки парченца авокадо, кедровите ядки , солта, лимоновия и зехтина.Разбъркайте хубаво и накрая поръсете със сусам.

         Да Ви е сладко ! 










Няма коментари:

Публикуване на коментар