Много обичам глухарчето и го употребявам винаги когато е свежо след дъждовете.Така и горчивината му е по - слаба.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
1 голяма купа прясно глухарче / розетки с корените /
250 грама розички броколи
1 с.л. с връх пушен червен пипер
2 с.л. с връх смлян шам - фъстък
2 с.л. сусам
сок от 1 лимон
струйка зехтин
1 щипка келтска сол
Измийте и почистете хубаво глухарчето.Нарежете листата на ивички, корените и дръжките на ситно. Варете броколите на пара или във вряща вода / 500 мл. / за 4 - 5 минути.Всички зеленчуци поставете в купа.Добавете пушения червен пипер, сусама и шам - фъстъка.Овкусете с лимоновия сок, зехтина и солта и хубаво разбъркайте.Сервирайте салатата веднага след приготвянето.
Приатен апетит !
Няма коментари:
Публикуване на коментар