КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 23 май 2024 г.

Салата от глухарче с броколи, пушен червен пипер, смлян шам - фъстък и сусам / Dandelion salad with broccoli, smoked paprika, ground pistachios and sesame seeds /




   Много обичам глухарчето и го употребявам винаги когато е свежо след дъждовете.Така и горчивината му е по - слаба.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голяма купа прясно глухарче / розетки с корените /

250 грама розички броколи 

1 с.л. с  връх пушен червен пипер

2 с.л. с връх смлян шам - фъстък

2 с.л. сусам

сок от 1 лимон

струйка зехтин

1 щипка келтска сол


      Измийте и почистете хубаво глухарчето.Нарежете листата на ивички, корените и дръжките на ситно. Варете броколите на пара или във вряща вода / 500 мл. / за 4 - 5 минути.Всички зеленчуци поставете в купа.Добавете пушения червен пипер, сусама и шам - фъстъка.Овкусете с лимоновия сок, зехтина и солта и хубаво разбъркайте.Сервирайте салатата веднага след приготвянето.

         Приатен апетит ! 







Няма коментари:

Публикуване на коментар