Направих тази супа по идея на Бети от нейния блог " Вкусно с Бети ".Тя ми подсказа да направя супа от гъбите, които закупих.Използвах бадемово мляко, но може да се използва и друго - соево, овесено, орехово или оризово.Имах 1 цвекло с листа и реших да ги добавя в супата.
Пачият крак са полезни и вкусни гъби.В Русия и други богати на гъби страни ги продават на капсули.Помагат при много заболявания.Убиват хелминти, бактерии и вируси.С успех се използват за обезпаразитяване в различни рецепти.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
200 грама пресни гъби пачи крак
5 - 6 листа от червено цвекло
1 морков
2 глави кромид лук
1 връзка корени за супа / магданоз, пащърнак или копър /
1/2 с.л. хималайска сол
струйка зехтин
1/2 литър бадемово мляко
1 литър вода
пресен девисил / лющян / за поръсване
Най - напред пригответе бадемовото мляко като залеете с вода бадемите за 6 часа.Обелете всяка ядка и смелете в пасатор.Залейте с вода до желаната гъстота.След това оставете да престои 1 нощ и прецедете през тензух.
Измийте зеленчуците и нарежете лука и корените на ситно, а моркова на кръгчета.Във вряща вода пуснете всички зеленчуци.Добавете нарязаните гъби и солта.Варете на умерен огън 20 минути.Добавете предварително приготвено от 200 грама бадеми бадемово мляко.Варете още 10 минути и свалете от огъня.
Охладете леко супата и добавете струйка зехтин и нарязаните на ивички листа от червено цвекло.
Сервирайте супата леко топла поръсена със ситно нарязан пресен девисил.
Да Ви е сладко !
Няма коментари:
Публикуване на коментар