КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

неделя, 19 май 2024 г.

Супа от гъби пачи крак с бадемово мляко и листа от червено цвекло / Chanterelle mushroom soup with almond milk and beetroot leaves /

 


     Направих тази супа по идея на Бети от  нейния блог " Вкусно с Бети ".Тя ми подсказа да направя супа от гъбите, които закупих.Използвах бадемово мляко, но може да се използва и друго - соево, овесено, орехово или оризово.Имах 1 цвекло с листа и реших да ги добавя в супата.

    Пачият крак са полезни и вкусни гъби.В Русия и други богати на гъби страни ги продават на капсули.Помагат при много заболявания.Убиват хелминти, бактерии и вируси.С успех се използват за обезпаразитяване в различни рецепти.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

200 грама пресни гъби пачи крак

5 - 6 листа от червено цвекло

1 морков

2 глави кромид лук

1 връзка корени за супа / магданоз, пащърнак или копър /

1/2 с.л. хималайска сол

струйка зехтин

1/2 литър бадемово мляко

1 литър вода

пресен девисил / лющян / за поръсване

       Най - напред пригответе бадемовото мляко като залеете с вода бадемите за 6 часа.Обелете всяка ядка и смелете в пасатор.Залейте с вода до желаната гъстота.След това оставете да престои 1 нощ и прецедете през тензух.

    Измийте зеленчуците и нарежете лука и корените на ситно, а моркова на кръгчета.Във вряща вода пуснете всички зеленчуци.Добавете нарязаните гъби и солта.Варете на умерен огън 20 минути.Добавете предварително приготвено от 200 грама бадеми бадемово мляко.Варете още 10 минути и свалете от огъня.

    Охладете леко супата и добавете струйка зехтин и нарязаните на ивички листа от червено цвекло.

    Сервирайте супата леко топла поръсена със ситно нарязан пресен девисил.

     Да Ви е сладко !













Няма коментари:

Публикуване на коментар