КУЛИНАРЕН БЛОГ ЗА СУРОВОЯДСТВО,ВЕГАНСТВО И ВЕГЕТАРИАНСТВО

четвъртък, 11 април 2024 г.

Салата от карфиол и романеско със сумак / Cauliflower and Romanesco salad with sumac /

 


        Това е една идея отново с подправката сумак. Салатата се приготвя лесно и много бързо когато предварително са сварени зеленчуците на тих огън за 10 минути.

НЕОБХОДИМИ  ПРОДУКТИ :

1 голама глава романеско

1 голяма глава карфиол

сок от 1 лимон

1 ч.л. сол

струйка зехтин

1 с. л. сумак

1/2 литър вода

  Почистете зеленчуците и ги разделете на розички.Измийте и сложете във врящата вода .Леко да къкрят 10 минути.Извадете и охладете.Готовите зеленчуци нарежете по дължина на 4 - 6 части и добавете останалите продукти.С щипка за салата леко разбъркайте.

    Поднесете салатата леко топла или студена и да Ви е сладко !





Няма коментари:

Публикуване на коментар